A termék használatba vétele előtt, kérjük olvassa el az alábbi használati utasítást és őrizze is meg. Az eredeti leírás magyar nyelven készült.
Kicsomagolás után győződjön meg róla, hogy a készülék nem sérült meg a szállítás során. Tartsa távol a gyermekeket a csomagolástól, ha az zacskót vagy más

veszélyt jelentő összetevőt tartalmaz!
Ezt a készüléket azok a személyek, akik csökkent zikai, érzékelési vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, vagy akiknek a tapasztalata és a tudása hiányzik,

továbbá gyermekek 8 éves kortól csak abban az esetben használhatják, ha az felügyelet mellett történik, vagy a készülék használatára vonatkozó útmutatást kapnak, és megértik a biztonságos használatból eredő veszélyeket. Gyermekek nem játszhatnak a készülékkel. Gyermekek kizárólag felügyelet mellett végezhetik a készülék tisztítását

vagy felhasználói karbantartását.

Kézi mikrofon

Óvatosan csavarja le a mikrofon markolatának végét és helyezzen be a jelölt polaritásnak megfelelően két AA (1,5 V) alkáli elemet. Helyezze vissza az elemtartó fedelét. A be- és kikapcsolás az ON-OFF kapcsolóval történik. A középső pozícióban a mikrofon némítható, annak kikapcsolása nélkül. Figyelem, a LED kijelző a bekapcsolt állapot visszajelzésére és a mikrofon azonosí- tására szolgál a vevőegységgel történő használatkor, ez nem aktív LCD kijelző.
Cserélje ki az elemeket, ha csökken a hatótávolság, vagy zajos az adás! • Az elemcserét csak felnőtt végezheti el! • Ne alkalmazzon együtt különböző gyártmányú vagy állapotú elemeket! • Ha az elemek kimerültek vagy hosszabb ideig nem használja a készüléket, azonnal távolítsa el az elemeket! • Ha azokból esetleg kifolyt a folyadék, akkor vegyen fel védőkesztyűt és száraz ruhával tisztítsa meg az elemtartót! • Az elemeket tilos felnyitni, tűzbe dobni vagy rövidre zárni! • A nem tölthető elemeket tilos tölteni! Robbanásveszély! • Az elemek helyett ne tegyen bele akkumulátorokat, mert azok feszültsége és hatásfoka jelentősen kisebb! • Hidegben az elemek teljesítménye gyengül, gyakoribb elemcsere lehet szükséges!

Vevőegység

Csatlakoztassa egy audio erősítő vagy keverő vagy aktív hangdoboz bemenetéhez az OUT MIX (LINE IN vonalszintű bemenethez) vagy a BALANCE (XLR szimmetrikus mikrofon beme- nethez) kimenetek alkalmazásával. Egyidejűleg csak az egyik módot használja! Csatlakoztassa a fali aljzatba a hálózati csatlakozódugót és kapcsolja be a készüléket a I/0 kapcsolóval. Ha bekapcsolta a kézi mikrofonokat is, akkor a megfelelő VOLUME szabályozóval beállíthatja a kívánt kimeneti hangszintet. Az ideális beállítás függ a mikrofonok elhelyezkedésétől és az erősítő beállításaitól is. Az AF (audio) és RF (rádiófrekvencia) visszajelzők tájékoztatnak a stabil rádiókapcsolatról. Óvatosan húzza ki az antennákat és keresse meg velük a legjobb vételi pozíciót!

JÓTANÁCSOK

• A kézi mikrofonok antennája általában alul található. Ezért ne fogja meg a mikrofonok alját, mert leárnyékolhatja az adást.
• Ne mozgassa a mikrofont a kezében, mert megváltoztathatja a vételi körülményeket.
• Ne legyen a közelben bekapcsolt mobiltelefon, Bluetooth hangszóró, TV, számítógép, WiFi router vagy más rádiófrekvenciás eszköz, mert zavarhatja a vételt. • A vevőkészülék legalább 1 méter magasan legyen a talaj felett. Ne szerelje falra, ne tegye fali polcra, mert ez jelentősen rontja a vételi viszonyokat.
• Ne legyen a vevőkészülék közelében nagyobb méretű fém tárgy vagy más elektromos berendezés.
• Az alkáli elemek üzemideje általában 8 óra, de ez változhat a használat körülményeitől függően.

TISZTÍTÁS

Tisztítás előtt áramtalanítsa a készüléket a hálózatból tör- ténő kihúzással! Használjon puha, száraz törlőkendőt. Ne használjon agresszív tisztítószereket és folyadékot!

HIBAELHÁRÍTÁS

Ha nincs hang vagy az zajos, ellenőrizze, hogy – előírás szerinti-e a csatlakoztatás
– van-e hálózati tápellátás és jók-e az elemek – nem sérült-e valamelyik vezeték

– megfelelően van-e beállítva az erősítő
– nem lépte-e túl a javasolt távolságot
– nincs-e zavaró elektromos készülék a közelben

VEZETÉK NÉLKÜLI MIKROFON SZETT