A LED-ek fokozottan érzékenyek a környezeti hőmérsékletre. Ne üzemeltessen LED szalagot sugárzó hőt adó tárgyak közelében, napfényes helyen, vagy olyan zárt szerkezetben, melyet a napsugárzás felforrósíthat.

5smdledszalag

Beltéri, vagy kültéri fedett helyen való üzemeltetés, valamint zárt környezetben történő szerelés esetében a jobb hő leadás érdekében mindig beltéri kivitelt használjon!

A LEDes szalag hátoldalán öntapadós ragasztóréteg helyezkedik el, mellyel a szalag a felületre egyszerűen felrögzíthető. A felragasztásra kiszemelt felületnek ekkor, por, zsír és szennyeződés mentesnek, továbbá száraznak és simának kell lennie, ellenkező esetben a rögzítés sikertelen lehet, vagy idővel leválhat. Üzembe helyezés előtt gondoskodni kell a megfelelő hőelvezető felületről. Javasoljuk a LED szalagokhoz tervezett alumínium profilok használatát, bevonattal rendelkező szalagok esetében fedél nélkül!

Csak a gyári 12V egyenfeszültségű (DC) stabilizált LED tápegységet használjon!

A LED SZALAG FÉNYERŐSZABÁLYZÁSA

Csak speciális, a LED szalagokhoz tervezett fényerőszabályzóval lehetséges. RGB szalagok esetén az RGB vezérlők segítségével.

SZERELÉS: A LED szalagot oldalirányban sík, egyenletes felületre lehet tartósan felragasztani! A LED szalag tiszta, por és zsírmentes felületre (szilikonragasztóval vagy sziloplaszttal) rögzíthető, ami lehet üveg, fém, fa vagy műanyag is.

Óvatosan tisztítsa meg a lakkrétegtől a forrasztási pontokat, majd csatlakoztassa a tápvezetékeket a helyes polaritás (+/‐) betartásával! Felragasztás előtt javasoljuk, hogy (a helyes polaritás +/‐ betartásával) próbálja ki a LED szalag működő-képességét! Távolítsa el a hátoldali ragasztóréteg fedőcsíkját, majd ragassza fel a szalagot! Csatlakoztassa a tápfeszültséget!

 

5m Smd Ledszalag