Használati útmutató

Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia 87,6 MHz

Teljesítmény: 50nW ERP

Áramforrás: 3V, 200mA

Moduláció: FM

Hatótávolság (fülhallgató-adó): akár 8m (megjegyzés: az adott körülményektől függően)

CINCH audio kimenettel rendelkező berendezésekhez (TV, DVD lejátszó, MP3 lejátszó, PC, stb.)

Fejhallgató Frekvenciamodulált vétel

Jel/zajszint arány ≥50dB (~dBA)

Max. érzékenység: 105 dB/mW Ellenállás: 32 Ohm

Áramellátás: Fejhallgató: 2xAAA elem

Jeladó: 2xAAA elem

Bemutatás Fejhallgató

  1. Elemtartó nyílás fedele

  2. Hangerőszabályzás (VOL)

  3. Rádióállomás keresése (FM)

  4. Törlés gomb (WL)

  5. Bekapcsolás kontrollégője

  6. Kapcsológomb (ON/OFF)

  7. Audio jack HU -1- HU HU -2- Jeladó

  8. Bekapcsolást jelző kontrollégő

  9. Üzemmódváltó kapcsoló

  10. Adapter-csatlakoztató (4,5V DC)

  11. Mikrofon (MIC)

  12. Mikrofon kivezetés PC csatlakoztatáshoz

  13. Audio kábel

  14. Elemtartó nyílás (alsó rész)

    Megjegyzés: az adapter nem része a készletnek.

    Telepítés

    Jeladó

    Helyezzen az elemnyílásba 2 db AAA típusú elemet. Ügyeljen az elempólusok (+ -) megfelelő elhelyezésére. Vagy csatlakoztassa a DC adapter csatlakozóját az adapter-csatlakoztató nyílásba (megjegyzés: ha a modell adapterrel is rendelkezik). Az ümemmódváltó kapcsolót állítsa a megfelelő állásba (funkciók, lásd. lent). Csatlakoztassa a készülék (TV, PC, stb.) audio kimenetét a jeladóhoz. Ha a készülék csak fülhallgató kimenettel rendelkezik, használja az Y átalakítót.

    Fejhallgató

    Helyezzen az elemnyílásba 2 db AAA típusú elemet. Ügyeljen az elempólusok (+ -) megfelelő elhelyezésére. A hangerőszabályzó gombbal kapcsolja be és állítsa be a megfelelő hangerőt. A fejhallgatón felvillan a piros kontrollégő, amely a készülék bekapcsolt állapotát jelzi.

    5in1 funkció

    1) Klasszikus vezetékes fejhallgató

    Csatlakoztassa az audio vezeték egyik végét a fejhallgatóhoz , majd a másik végét a készülék audio kimenetéhez (TV, PC, MP3, stb.).

    2) Vezeték nélküli fejhallgató

    1. Csatlakoztassa az audio vezetéket az AUDIO-OUT nyílásba vagy a készülék (TV,PC, stb.) fejhallgató-csatlakoztató nyílásához. Az üzemmódváltó kapcsolót a jeladón kapcsolja WIRELESS EARPHONE (VEZETÉK NÉLKÜLI FEJHALLGATÓ) üzemmódba. A fejhallgató-kimenet használata esetén a készülék hangja a csatlakoztatást követően elnémul.

    2. A fejhallgatót kapcsolja be a hangerőszabályzóval, felvillan a piros HU -3- kontrollégő. Először nyomja meg a WL, majd az FM gombot, a készülék hangja a fejhallgatón keresztül hallható.

    3) Vezeték nélküli internetes kommunikáció

    1. Csatlakoztassa az audio vezetéket a fejhallgató-csatlakoztató nyílásához, majd a másik végét csatlakoztassa az Y átalakítóhoz, az Y átalakítót pedig a számítógép audio kivezetéséhez (általában zöld).

    2. Kapcsolja össze az audio vezetékkel a jeladó MIC és a PC mikrofon kimenetét (általában rózsaszín).

    3. USB tápkábellel is csatlakoztathatja a jeladót a számítógépbez.

    4. Fordítsa a jeladót mikrofonnal (MIC) maga felé és az üzemmód-váltó kapcsolót a jeladón kapcsolja AUDIO CHAT üzemmódba, felvillan a kontrollégő.

    5. A fejhallgatót kapcsolja be a hangerőszabályzóval, felvillan a piros kontrollégő. Először nyomja meg a WL, majd az FM gombot, a készülék hangja a fejhallgatón keresztül hallható.

    4) Vezeték nélküli figyelőrendszer

    1. Helyezze a jeladót a megfigyelendő személy közelébe (gyermekek, idős személyek stb.) a mikrofonnal (MIC) a megfigyelendő személy felé.

    2. Az üzemmódváltó kapcsolót a jeladón kapcsolja MONITOR, üzemmódba, felvillan a kontrollégő.

    3. A fejhallgatót kapcsolja be a hangerőszabályzóval, felvillan a piros kontrollégő. Először nyomja meg a WL, majd az FM gombot, a készülék hangja a fejhallgatón keresztül hallható. AUDIO OUT nyílás fülhallgató bemeneti nyílás Y átalakító PC hátsó része AUDIO OUT nyílás mikrofon – csatlakoztató nyílás Y átalakító audio kábel HU -4-

    5) FM rádió

    A fejhallgató önállóan FM rádióként is használható. Nyomja meg az FM gombot és a jeladó automatikusan a legközelebbi rádióállomásra keres. További kereséshez nyomja meg újra az FM gombot. A visszalépéshez nyomja meg a WL gombot.

    Megjegyzés: – Ha a fejhallgatóból jövő hang gyenge vagy túl erős, állítsa be a megfelelő hangerőt a csatlakoztatott készüléken (pl. a TV-n, stb.), a hangminőség ezzel a módszerrel jelentősen javítható.

    Biztonsági óvintézkedések

    Elemek

    Az elemek behelyezésekor ügyeljen a pólusok megfelelő elhelyezésére.

    Kizárólag azonos márkájú, kiváló minőségű elemeket használjon.

    Ne használjon egyszerre új és régi, illetve több féle márkájú elemet.

    Soha ne töltsön újra hagyományos és alkalikus elemeket! Az elemek kifolyhatnak vagy felrobbanhatnak.

    Kizárólag Ni-Cd elemeket töltsön újra.

    Az elemeket soha ne tegye ki forróság, napfény vagy egyéb hőforrás hatásának!

    Az elemeket soha ne dobja tűzbe!

    Az elemeket tartsa gyermekektől elzárt helyen.

    Ha hosszabb ideig nem használja a terméket, vegye ki belőle az elemeket.

    Alkáli elemek

    Ha az elemekből kifolyt az elektrolit – védje szemét az elektrolittól! Ha a véletlen folytán szeme mégis kapcsolatba kerül az elektrolittal, tartsa be az alábbi utasításokat:

    * A sérült szemet azonnal öblítse ki vízzel és azonnal forduljon orvoshoz!

    FIGYELMEZTETÉS: KIZÁRÓLAG Ni-Cd VAGY NiMH TÖLTHETŐ ELEMEKET TÖLTSÖN ÚJRA. NE TÖLTSÖN ÚJRA MÁS TÍPUSÚ ELEMEKET! ROBBANÁSVESZÉLY! KERÜLJE AZ ÁRAMÜTÉS- ÉS EGYÉB BALESETVESZÉLYES HELYZETEKET!

    Védje hallását!

    A fejhallgató fülre helyezése előtt állítsa minimumra a hangerőt. Védje hallását. Ne használja a fejhallgatót túl nagy hangerőre állítva. Ha fülében zúgást, csengést vagy egyéb rendellenességet tapasztal, ne használja tovább a fejhallgatót. Ha a probléma hosszabb ideig tart, forduljon szakorvoshoz.

    Környezetvédelem:

    Információk az elektromos berendezések megsemmisítéséről A készülék élettartamának lejárta vagy a teljes megrongálódás után, amikor a javítása már nem gazdaságos, a készüléket ne dobja a háztartási szemétgyűjtőbe, hanem szedje szét alapanyagai szerint és a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően adja le az egyes anyagokat a kijelölt gyűjtőhelyeken. A helyes megsemmisítéssel hozzájárul a természeti értékek és az emberi egészség megőrzéséhez, melyeket a helytelen szemétlerakás súlyosan károsíthat. További információkról érdeklődjön a legközelebbi szemétgyűjtő helyen vagy az illetékes helyi hivatalban. A helytelen megsemmisítés és szemetelés a nemzetközi előírások alapján súlyos büntetéseket vonhat maga után. Az elemeket soha ne a háztartási szemétgyűjtőbe dobja, hanem adja le a megfelelő gyűjtőhelyeken. A gyártó fenntartja a jogot az egyes alkatrészek megváltoztatására a műszaki lehetőségek és a termék továbbfejlesztése céljából.

8 az 1-ben vezeték nélküli fejhallgató