A készülék tisztítása:

Kezelje óvatosan a kijelzőt. A kijelző üvegből készült és megkarcolódhat vagy eltörhet. Az ujjlenyomatok és egyéb szennyeződés eltávolításához használjon puha, sima felületű ruhát, mint pl. kamera lencsetisztító kendő.

Ha általános tisztító csomagot használ, ügyeljen arra, hogy a tisztító folyadék ne érje közvetlenül a kijelzőt. Nedvesítse be a tisztító kendőt a folyadékkal.

A készülék külső felületét (a képernyő kivételével) nedves ruhával tisztíthatja meg.

A készülék üzembe helyezése:

Amennyiben az óra nem támogatja a SIM és memóriakártya behelyezését, a terméklap alapján a további bekezdés nem vonatkozik az órára!

A képekkel illusztrált mellékelt gyári utasítás alapján helyezze a készülékbe a SIM kártyá(ka)t és a memóriakártyát. Amennyiben szükséges, a hátlap levétele után helyezze be az akkumulátort vagy távolítsa el a fóliát a már előre behelyezett akkumulátor érintkezőiről.

A SIM kártyák és a memóriakártyák nagyon óvatos kezelést kívánnak! Ügyeljen rá, hogy a kártyák ne hajoljanak el behelyezéskor. Mindenképpen távolítsa el az akkumulátort, de legalább kapcsolja ki a készüléket a SIM kártya vagy a memóriakártya behelyezéséhez. Amennyiben nem távolítja ez, zárlatot okozhat, amely a készülék végleges meghibásodását jelentheti!

Az akkumulátor töltése:

Csatlakoztassa az adaptert a készülékhez, majd az USB aljzathoz. Amennyiben mágneses vagy csiptetős töltőfejjel rendelkezik, kérjük a megfelelő (a mágnes tartja/ a csiptető elfér) pozícióba körültekintően helyezze a készülékhez az érintkezőket. A kis akkumulátor ikon az akkumulátor töltése alatt zöldre vált illetve animáció kíséri a töltést. Az első használat előtt ajánlott az akkumulátor 2-3 órás teljes töltése. Ügyeljen arra, hogy az akkumulátor ne merüljön le teljesen, ne hagyja azt kisülni. A teljesen lemerült akkumulátorral a készülék töltőre csatlakoztatva sem lesz bekapcsolható, amíg az akkumulátor minimális töltöttségi szintet el nem ér. Az akkumulátor teljes töltöttségét egy telített állandó fehér ikon jelzi az értesítő sávon. A teli akkumulátor ikon azt jelzi, hogy a töltés még folyamatban van, akkor is, ha 100% jelenik meg töltöttségi szint jelzéseként.

Ajánlott a készülék töltése kikapcsolt kijelzővel, bekapcsolt kijelző mellett töltve a töltés nem biztos, hogy teljes lesz. A mellékelt töltőt használja. A készüléket kizárólag számítógép USB-ről töltse, kivéve, ha a csomagban talál fali töltőt is! Ne használja a készüléket erősebb töltővel, mert a készülék meghibásodhat és erre a jótállás nem terjed ki! Töltés közben a készülék erősen melegedhet, de ez normális jelenség.

Megjegyzés: alacsony energiaszint esetén a készülék folyamatosan figyelmeztet erre és töltés nélkül kikapcsol. Ha a készülék nem indítható be, hagyja töltőn 20-25 percig és próbálja meg újra a bekapcsolást.

A töltés befejeztével távolítsa el a kábelt a készülékből, majd az USB aljzatból.

Bluetooth csatlakozás:

  1. Kapcsolja be a Bluetooth-t az órán és a telefonon egyaránt. És tegye elérhetővé.
  2. A telefonon keresse meg az órát (Az óra típusa a név)
  3. Kattintson a csatlakozásra, majd a párosításra, mind a telefonon, mind az órán.
  4. Töltse le az alkalmazást* a telefonjára a Google Play Áruházból vagy iOS esetén Apple Store-ból, a gyárilag mellékelt angol nyelvű utasításban található név alapján, vagy olvassa be a QR kódot telefonjával, az óra számlapjáról (Quick Response), dobozáról vagy a gyári utasításból.
  5. Telepítse az alkalmazást. Engedélyezze az összes hozzáférhetőséget a telefon adataihoz a szinkronizálás miatt.
  6. Kattintson a Connect gombra a csatlakozáshoz és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  7. Most már testre szabhatja az alkalmazásokat és kiválaszthatja, miről szeretne értesítést kapni.

Kezelőszervek

Az óratok jobb oldalán található a készenléti gomb: ezzel kapcsolhatjuk ki-be az órát, illetve ébreszthetjük fel, ha kíváncsiak vagyunk az időre, vagy az értesítésekre.

A tok bal felén a hangszóró, mikrofon és az USB 2.0 port található.

Az óra alkalmas telefonbeszélgetések lebonyolítására (SIM kártyát nem fogad, csak okostelefonon keresztül működik), azaz kihangosítóként is funkcionál.

Telefonkönyv: megjeleníti a telefon névjegyzékét, melyből azonnal kezdeményezhetünk hívást, más beállítást viszont nem érdemes keresni, mert nincs.

Üzenetek: szintén kilistázza a készülékben tárolt SMS-eket (csak bejövő és kimenő). A beszélgetéseket külön üzenetként kezeli, így sokat kell nyomkodni, mire elolvassuk a teljes írást. Itt már létezik törlés gomb és meg lehet tekinteni az üzenet részleteit is.

Hívások: megjeleníti az összes hívást. Nem tapasztaltam limitet, szerintem simán átveszi a telefon összes bejegyzését.

Értesítések: itt jön a nagy szomorúság, hogy a hívásokon és üzeneteken kívül más alkalmazás értesítéseit nem jeleníti meg, és nem is jelzi az óra. Az értesítő hangot átviszi, de a tartalmat sajnos nem.

Kamera: képes megjeleníteni a telefon elő- és hátlapi kamerájának élőképét.

Beállítások: nyelv, idő, dátum, időformátum, háttérvilágítás ideje

Music: zenelejátszás (pár sorral feljebb már írtam róla)

Antilost: jelez, hogy ha megszakadt a Bluetooth kapcsolat a telefonnal

Pedometer: lépésszámláló

Energiatakarékos mód: lecsökkenti a fényerőt, és hamarabb kapcsolja a kijelzőt

Alvásfigyelő: monitorozza az éjszakai viselkedést, és át is menti a telefonba

Ezek mellett van még: ébresztő, stopperóra, egyedileg beállítható időzítő (pl.: hány percenként igyunk), és van telefonkereső is.

Bemutató videó:

M26 BLUETOOTH OKOSÓRA – TÖBBFÉLE SZÍNBEN