Használati utasítás – Vérnyomásmérő

Használat előtt alaposan olvassa el a kézikönyvet annak érdekében, hogy a vérnyomásmérőt helyesen kezelje.
Kérjük, tartsa meg ezt a kézikönyvet a későbbi felhasználásra.

A magas vérnyomás (High Blood Pressure) a három fő betegség egyike, amelyek nagy veszélyt jelentenek az emberiség számára. Ez az INVISIBLE Killer néven ismert. Minél nagyobb a vérnyomás, annál nagyobb a szívbetegség előfordulása vagy a véletlen cerebrovascularis (apoplexia) betegség. Ezért a korai diagnózis, valamint a magas vérnyomás azonnali kezelése nagy jelentőséggel bír.

A vérnyomásról

A vérnyomás az artériás falakra gyakorolt nyomás, amikor a vér az artériákon átfolyik. A vérnyomás, amikor a szív összehúzódik és kinyomja a vért, szisztolés (legmagasabb) nyomásnak nevezik. A nyomás, amikor a szív megkeményedik és a vér a szívbe áramlik, diasztolés (legalacsonyabb) nyomásnak nevezik. A vérnyomás fiziológiás index, amely nagy eltéréseknek van kitéve, amelyet befolyásolhat a beszélgetés, a mozgás, a testtartás, a hangulat stb., És a napi időszakos változások hatalmában van. Ezért különböző testrészek (például csukló vagy felkar) felhasználásával különböző véredények falvastagsága és különböző mérési idő valószínűleg eltérő eredményeket eredményez.

Vérnyomásmérő
Oszcillometrikus mérési módszert alkalmaz és automatikusan nyomás alá helyezi az artériákat, és mérni tudja a vérnyomást, és képes a kisebb vérnyomásváltozások megjelenítésére is. Mentési funkcióval is rendelkezik, és mentheti az impulzust, a vérnyomást és a mért időt.
A csukló vérnyomásmérő speciális jellemzői
Mindez egy kompakt egység és könnyen hordozható. Memória funkció 30 mérésre és 3 személy számára alkalmas, beleértve a mért időt. Lekérdezési funkció az elmentett nyomásadatok megtekintheti, ezáltal folyamatosan nyomon követheti a vérnyomását.
Idő és dátum megjelenítése (év, hónap, nap, óra és perc).
LCD kijelző.
Felhasználóbarát működés és ciklikus nyomásgyakorlás.
Automatikus kikapcsolás két perc után a mérés befejezését követően.

Elemek behelyezése

1. Az ábrán látható módon távolítsa el az elemtartó fedelét úgy, hogy a fedelet a nyíl irányában csúsztatja.
2. Helyezze be az elemeket a rekeszben feltüntetett polaritás szerint.
3. Helyezze vissza az akkumulátor fedelét.

Vigyázat:
1. Távolítsa el az elemeket, ha hosszabb ideig nem használja a készüléket.
2. Gyorsan cserélje ki az új elemeket, ha az akkumulátor lemerülése jelzi az LCD kijelzőn (ugyanazon márka új AAA méretű elemeinek kell lennie).
3. Használjon alkalikus elemeket újratölthetők helyett.

Kérjük, cserélje ki az elemeket az alábbi esetekben:
1. A kijelzőn megjelenik az akkumulátor szimbóluma, miközben használja a terméke.
2. Az egység bekapcsolásakor semmi sem jelenik meg az LCD képernyőn.


Az idő kijelzése és beállítása

1. Idő kijelzés
Amikor az egység lekérdezési vagy mentési módban van, a rendszer megjeleníti a számokat a képernyő alsó sarkában, például 12:38. A mérés befejezésekor lekérdezés vagy mentés módban a rendszer megjeleníti a dátumot és az időt, például a következőt: 18/08/05 12:38.

2. Idő beállítása
Az elemek cseréje után az idő beállítható. Ekkor a MODE gomb az időbeállítás “+” gombja, és nem használható más funkciókhoz. A részletes idő beállítási folyamat a következő:
Kapcsolja be a készüléket az elemek cseréje után. A képernyőn a 00:00 óra (óra: perc) jelenik meg. Ráadásul az “óra” első karaktere villog, és a “MODE / +” gomb lenyomásával az óra beállítható. Az “óra” második karaktere beállítható a beállító gomb elengedése után a megerősítéshez. Az óra / perc / nap / hónap / év ciklikusan beállítható. Befejezése után az “év” beállítást és a megnyomást.
SET gomb, ha a nap / hónap / év dátum meg van adva, a rendszer automatikusan a várakozási parancs státuszba lép. Ha a nap / hónap / év dátum nincs beállítva, pl. 31/02/05, akkor a képernyőn megjelenik az “EE”. Kérjük, kapcsolja be a készüléket, és állítsa be újra az időt.

Megjegyzés:
Az Intézkedés, Mentés, Lekérdezési funkciók használata előtt először az időt kell beállítani. Ellenkező esetben, bár a készülék ismét be van kapcsolva, meg kell adni az időtartamot is.

A vérnyomás mérése

1. A szalagtartót rögzítse
1. Forgassa bal kézzel úgy, hogy a tenyér felfelé nézzen. Húzza be a tépőzáras csuklópántot a bal csukló fölé az LCD kijelzővel szemben. A csuklópántnak közvetlenül a bőrével kell érintkeznie, anélkül, hogy ingujj vagy más ruha lenne a csuklótartó és a bőr között, mivel ez pontatlan méréshez vezethet.
2. A készülék felső vége körülbelül 5 mm-től 10 mm-re helyezkedjen el a tenyér-alapvonalaktól, és a készülék középvonala a középső ujjal legyen összhangban az ábrán látható módon.
3. Húzza fel a csuklótartó fedelét és tekerje fel, hogy rögzítse az ábrán látható módon, és ne hagyjon helyet a csukló tartó és a csukló között, és ne szorítsa túl erősen.
4. Ha a bal csuklót nem lehet használni olyan okok miatt, mint sérülés, vágás stb., Akkor a jobb kezét használhatja a fenti eljárás szerint.

Mérőeszköz
Ügyeljen a vérnyomás mérésénél látható módon.
1. Helyezze a bal karját óvatosan az asztalra és tekerje a csuklóját.
2. Helyezze az alkarját a műanyag tokra (az egység csomagolódobozra) illusztrálva, így a csuklótartó középpontja ugyanabba a vízszintes síkba kerül, mint a szíve.
3. A hordozható műanyag tok ne nyomja meg a csuklótartót, és a csuklót az ábrán látható módon egyenesen kell tartani. Sem a szivárgás, sem a kiáramlás nem jó.
4. Tartsa magát nyugodtan és lazítsa meg az egész testet.

Megjegyzések:
Kérjük, próbálja meg a helyes testtartást a mérés közben. Kerülje el, hogy a mérések során előre vagy hátra hajlítsa a kezét. Ne beszéljen, és ne érintse meg a monitort, amikor a mérés történt.
A kijelzett vérnyomásértékek a szokásosnál magasabbak lehetnek a következő esetekben:
A, ha az alkoholfogyasztást vagy a dohányzást, az ételeket vagy fizikai edzés után azonnal mérést végez
B, Ön stresszes, vagy van hangulati ingadozása vagy keveset aludt
C, Vagy ha rosszul van

II. Mérési módszer
Nyomja meg a Be / Ki gombot. Minden karakter és szimbólum villogni kezd.
2. Körülbelül egy másodperc után a légtelenítő szimbólum villogni kezd, jelezve, hogy a vérnyomásmérő a maradék levegőt a csuklótartóban nyomja ki.
3. A légtelenítés befejezése után a légtelenítő szimbólum eltűnik. Ezzel befejeződik az inicializálási folyamat, és az egység készen áll a mérésre.
Az indikátor megjelenik, és a 0-as számjegy (nulla) jelenik meg a kijelzőn. A rendszer alapértelmezés szerint a mérési módra van állítva, és megjelenik a üzemmódjelző nyíllal jelzett <MEA>.
4. A készülék ebben a pillanatban várakozó állapotban van, és a MODE gomb lenyomásával más funkciók navigálhatók. Mérési üzemmódban, ha a túlnyomás felső határának beállítása a felhasználó által nem aktiválódik 3 másodpercig, a készülék automatikusan megkezdi a nyomásemelést. A nyomáspróba szimbólum jelenik meg, és a légszivattyú automatikusan feltöltődik, és nyomás alá helyezi a csukló tartót, és a szisztéma belép a mérési üzemmódba. A MODE gomb és a SET gomb nem reagál a műveletekre a mérés befejezése előtt.
5. Fokozatosan emelkedő nyomásérték látható a kijelző ablakon, és érezni fogja, hogy a csukló tartó szorosan megszorítja a csuklóját. A levegőszivattyú automatikusan leáll, miközben a nyomás eléri a hőmérsékletet, és a nyomás alatti szimbólum eltűnik, jelezve a nyomásesés végét. Ha a rendszer nem érzékeli a légnyomást, akkor a légszivattyú újra elindul, hogy a nyomás még magasabbra növekedjen. A légnyomásszintek a következők szerint, mmHg egységben: 180, 240 és 290, összesen 3 fokozat.
6. A nyomáspróba befejezése után a csuklótartó belsejében lévő légnyomás automatikusan csökken. A szimbólum villogása a kijelzőn a vérnyomása és a pulzusa mérésének kezdetét jelzi. Kérjük, várjon türelmesen a leolvasáshoz.
7. A mérés befejezése után a légtelenítő szimbólum villogni kezd, és a csuklótartó belsejében lévő maradék levegő gyorsan kiürül.
Ha a csuklótartó belsejében lévő légnyomás 5 mmHg alá esik, és közben a szimbólum megjelenik a kijelzőn. Ezután a vérnyomás értékei és az impulzus váltakozva jelennek meg a képernyőn (a vérnyomás és a pulzus körülbelül 3,5 másodperc és 2 másodperc.).
8. Miután befejezte a mérést a gép bekapcsolva maradása után, a rendszer nem fog automatikusan nyomást gyakorolni arra az esetre, ha a nyíl mód még mindig MEA-ra mutat. A következő művelet elérhető a SET gomb egyszeri megnyomásával.
9. Nyomja meg a Be / Ki gombot a készülék kikapcsolásához.

III. KPa / mmHg konverzió
A vérnyomásmérő egységek mmHg és kPa. A monitor mindkét mértékegységben nyomást gyakorolhat. Váltás a kPa OP mmHg között bármikor, amikor a rendszer be van kapcsolva. 1kPa = 7.5mmHg
A tizedesponthoz tartozó vérnyomás értékek kPa-ban, míg a tizedesjel nélküli értékek mmHg-ban vannak megadva.

IV. Vérnyomás
A vérnyomás folyamatosan ingadozik, és egy nap alatt rendszeres időközönként megváltozik.

Az alapvető vérnyomás akkor van, amikor a legnyugodtabb, mind szellemileg, mind pszichikailag. Ezt az alapvető vérnyomást ideális esetben meg kell mérni a következő feltételek mellett:
30 perctől egy óráig az ébredés után (szünet előtt)
15 ° C és 25 ° C közötti hőmérsékleten (60 ° C és 80 ° C között)
Miután pihent a szervezeted több mint 30 percet
Miután használta a mosdót.
Amikor fizikailag és szellemileg nyugodtan.
Próbálja meg a helyes testtartást mérés közben.
Ne feledje, hogyha túl ideges, az átmeneti vérnyomás ingadozást okoz. Kérem, jegyezze fel a dialív vérnyomás változásait, majd forduljon orvosához. A folyamatos vizsgálatok mérési eredményei drasztikusan eltérőek lehetnek, és a nyomás következtében alakul ki a deformált vérerekből származó véráramlások.

Általában a kórházban levett vérnyomás értéke magasabb, mint otthon. Ezt a vérnyomás hirtelen emelkedése okozza, mivel idegességed a szervezet mozgásának, tömegének, környezete, valamint az orvosi személyzet jelenlétének riasztási reakciói miatt következett be.
Az impulzusa, ahogyan a vérnyomás értéke is változik a teste és a testmozgás különbségével együtt.

Mentés, lekérdezés és törlés

A SAVE funkció a SAVE funkció kiválasztásához nyomja meg a MODE gombot a magas vérnyomás (szisztolés érték), az alacsony vérnyomás (diasztolés) érték, az impulzus és a mért idő mérése után, majd nyomja meg a SET gombot a SAVE funkció megerősítéséhez. A rendszer nem reagál a SAVE funkcióra, kivéve a fenti helyzetet, még akkor is, ha a MODE gombot lenyomva kiválasztja a SAVE funkciót, majd nyomja meg a SET gombot a megerősítéshez. A MODE jelző nyíl a következő QUE üzemmódba kapcsol.

A mért eredmények megtartása
A mérés befejezése után nyomja meg a MODE gombot a mentési funkció kiválasztásához. Ha a MODE nyíl SAVE-re mutat, megjelenik a NO.1, amely az első mérések mentését jelzi. A MODE gomb megnyomásával megszakíthatja a másodpercet (NO: 2) vagy a harmadik (NO.3) mérést. A mért impulzus-, szisztolés-, diasztolés értékeket és a mért időt csak a gomb ismételt megnyomása után méri. A rendszer automatikusan kiválasztja a mentési megbízást, és legfeljebb 30 mérést tud elmenteni.

A 30-nál nagyobb tárolt készletek száma után a rendszer törli a legrégebbi értékeket és megőrzi a legfrissebb értékeket.

A vérnyomás adatainak lekérdezése

A készülék bekapcsolása után a 0 szimbólumokat és a MEA jelzésű nyíl jelzi. A képernyőn megjelenik, a rendszer várakozó állapotban van. Nyomja meg a MODE gombot a QUE funkció kiválasztásához.

Amikor a QUE-re mutató mód jelző nyíl jelenik meg, a NO.1 jelenik meg a képernyőn, és jelezheti, hogy lekérdezi az első személy mérését. A második vagy a harmadik személy mérését a MODE gomb folyamatos megnyomásával választhatja ki. Nyomja meg ismét a SET gombot a megerősítéshez. Az 1. mentett mérési értékek száma jelenik meg a képernyőn. (Az első képernyőn a pulzusszimbólum P, az NO érték, az impulzusérték és a mérési dátum, a második képernyő szisztolés és diasztolés nyomásértékek és mérési idő.) A SET gomb újbóli lenyomása után megjelenik a képernyőn és így tovább. Miután a megismételt utolsó számozott 30 sorozatot megjelenítettük, a SET gomb újbóli lenyomása után a rendszer ismét megjeleníti az 1. mentett értékeket. A SET gomb további megnyomása ismét megjeleníti az 1. szám és így tovább ciklikusan.

Törölje a mentett méréseket
Amikor a rendszer várakozási állapotban van, nyomja meg a MODE gombot a CL kiválasztásához. funkció. Ha az üzemmód jelző nyíl a CL-re mutat. A NO.1 jelenik meg a képernyőn, és jelzi az első személy mérésének törlését. A MODE gomb megnyomásával törölheti a második (NO.2) vagy a harmadik (NO.3) személy mérését. Nyomja meg újra a SET gombot a megerősítéshez, és a rendszer törli az összes mentett mérést.

Megjegyzések:
1. Az elmentett adatok továbbra is a rendszerben maradnak, amikor a készülék ki van kapcsolva, majd az elemek cseréje után törlődik.
2. A rendszer akkor jelenik meg 0-nál, ha nincs adat tárolva és QUE funkció van kiválasztva.

CSUKLÓRA HELYEZHETŐ PULZUS ÉS VÉRNYOMÁSMÉRŐ