Mindegyik modell elsőrendű acélból készült, 18 mikron vastagságú nikkel, illetve krómbevonattal,
egészségügyi szempontból az élelmiszerekkel /lisztel, tojással/ való érintkezésre legalkalmasabb anyag.
Hosszú évek multán sem oxidálódnak a tésztavágógép részei.
A gépek könnyen kezelhető háztartási kisgépek, amely nagyszerű adottságaival a háziasszonyok
munkáját megkönnyíti.
A használhatóság:
1./ a gyúrt tészta nyújtására, nyújtóhengerek távolságának állításával 0,4 mm-től – 2.5 mm-ig
2./ valamint 3 méretben metélttészta, cérnametélt: 1 mm, 1.5 mm, szélesmetélt: 6 mm-es
szélességben vágható.
Használati útmutató:
1./ A készüléket a leszorító kar segítségével az asztal lapjára rögzítjük.
2./ A tésztavágógép a hajtókar segítségével működtethető. A hajtókart, mindig abba a csatlakozó
hüvelybe kell helyezni, amelyik művelet / a tészta nyújtását, vagy vágását/ a tésztavágóval
éppen végezni akarjuk.
3./ Tojással, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a cipót, felszeleteljük és egy kicsit ellapítva
a gépbe helyezzük, nyújtásra.
4./ A tészta nyújtását az oldalon található állítógomb segítségével 9 hengerrés fokozatban
lehet szabályozni /vastagabbra, vékonyabbra/
5./ Pihentessük a tésztacsíkokat 5-10 percig
6./ Ezután végezzük a tészta vágását.
Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét!
A tésztavágógéppel a nyújtás és a vágás csak igen keményre gyúrt tésztával végezhető el.
Ha nem tudjuk a megfelelő keményre gyúrni a tésztát, akkor a tésztalapokat célszerű a
nyújtóhengeren többször átengedni úgy, hogy a hengerrést állandóan csökkentjük.