Rendeltetésszerű használat:

A mobil újratöltő 230V∼/50 Hz közüzemi hálózatra közvetlenül nem csatlakoztatható. A stabilizálatlan egyenfeszültségű kimenetre a USB csatlakozóval ellátott készülékek (pl. mobiltelefon-töltő) közvetlenül csatlakoztathatók. Az adapter kimeneti csatlakozója szabványos USB. A fogyasztók áramfelvétele nem haladhatja meg a tápegység névleges áramát (1000 mA). Ennek az értéknek a túllépése túlterheli a tápegységet; ha például rövidzár vagy tartósan túl magas áramkivétel következtében terhelődik túl a dugasz tápegység, akkor a kimenet visszafordíthatatlanul lekapcsolódik. Ez nem adhat okot garanciális követelésre. Nem megengedett a mostoha körülmények között való használat. Ilyen körülmények: • nedvesség vagy a levegő túl magas páratartalma; • por és éghető gázok, gőzök és oldószerek jelenléte; A fentiektől eltérő használat nem megengedett, mert a készülék tönkremenetelét eredményezheti, ezen kívül rövidzár, tűz, áramütés stb. veszélyét is magában rejti. A készülék egyetlen részét sem szabad megváltoztatni, vagy átalakítani.

Feltétlenül tartsuk be a biztonsági előírásokat!

Biztonsági előírások:

A kezelési utasítás figyelmen kívül hagyásából származó károkra nem vonatkozik a garancia. A következményes károkért sem vállalunk semmiféle felelősséget. A szakszerűtlen kezelésből, vagy a biztonsági előírások be nem tartásából eredő anyagi- vagy személyi károkért sem vállalunk felelősséget. Ebben az esetben is megszűnik a garancia. Biztonsági és engedélyezési (CE) okokból tilos a készülék önkéntes átalakítása és/vagy megváltoztatása. Ha kétségünk van a készülék működésmódja, biztonsága vagy csatlakozatása felől, forduljunk szakemberhez. Vegyük figyelembe a tápegységre csatlakoztatott készülékek biztonsági előírásait és kezelési utasítását is. A tápegység kezelésekor legyen száraz a kezünk, cipőnk, ruhánk, a padló és maga a készülék is. A hálózati tápegység nem való gyerek kezébe. Ipari alkalmazás esetén vegyük figyelembe az illetékes szakmai szervezetnek az elektromos berendezésekre és üzemi felszerelésekre vonatkozó balesetelhárítási rendszabályait is. A készülék használat közben felmelegszik, emiatt gondoskodjunk kielégítő szellőzésről; a házat ne takarjuk le.

Ne kapcsoljuk be a készüléket rögtön az után, hogy hideg helyről hoztuk be meleg helyiségbe.

Az ekkor lecsapódó pára kedvezőtlen körülmények között tönkreteheti a készüléket.

Ne kapcsoljuk addig be, amíg fel nem veszi a helyiség hőmérsékletét.

Üzembeállítás:

A mobil újratöltő feltöltése: Csatlakoztassa az újratöltő akkumulátort számítógépe USB csatlakozójához a termékhez csomagolt USB – micro USB kábel segítségével, úgy hogy a micro USB kábel a töltő IN (töltési bemenet) portjához kapcsolódjon. A számítógép USB csatolója helyett a power bank tölthető még 220V-os hálózati USB adapterrel is, amennyiben annak kimeneti áramerőssége 1A (1000 mA) ésfeszültsége 5V – ettől eltérő adapterrel a mobil akkumulátort ne töltse, mert az annak meghibásodásához vezethet. A legtöbb okos telefon saját töltőjének hálózati áramerősség és feszültség kimenete 1A/5V, így kiválóan alkalmas lehet a mobil újratöltő feltöltésére (pl.: iPhone 3GS/4/4S) is. Amennyiben a telefon töltője nem megfelelő áramerősség kimenettel rendelkezik vásároljon 220V-os hálózati USB adaptert, mely a legtöbb mobilüzletben, elektronikai szaküzletben elérhető.

A mobil töltő 5-6 óra töltés után éri el a 100%-os töltöttségi szintet – a led töltés közben piros színnel világít.

Telefon töltése a mobil újratöltő segítségével

Miután a power bank töltöttségi szintje már elegendő, csatlakoztathatja a töltő OUT (kimenet) portjához telefonját a termékhez csomagolt USB kábellel, vagy akár a telefon saját töltőkábelével és a power bank automatikusan tölteni kezdi a mobiltelefont.

Töltés során vegyük figyelembe, hogy a töltési idő és az újratöltő kapacitása jelentősen eltérhet, akkor ha mobilkészüléket töltés közben használjuk

2700 mAh-es Power Bank univerzális külső akkumulátor