USB Ujjlenyomat olvasó

 

Az ujjlenyomat-olvasó olyan eszköz, amely az ujjlenyomat alapján azonosítja a felhasználót. Felvételt készít az ujjlenyomatáról, majd elmenti annak másolatát. Azonosítás alkalmával, például a webhelyekre vagy a Windows rendszerbe való bejelentkezéskor, az ujjlenyomat-olvasó beolvassa az ujjlenyomatot, és összeveti a mentett verzióval.

Használhat beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező hordozható számítógépet, vagy vásárolhat önálló ujjlenyomat-olvasót, és a számítógépre telepítheti azt. Az ujjlenyomat-olvasó telepítésével és használatával kapcsolatban további tájékoztatást a számítógép vagy az ujjlenyomat-olvasó dokumentációja tartalmaz.

Annak megállapítása, hogy van-e ujjlenyomat-olvasó a számítógépben:

A Biometrikus eszközök megnyitásához kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra. A keresőmezőbe írja be a biometria kifejezést, majd kattintson a Biometrikus eszközök elemre.

Ha rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, de az nem szerepel a Biometrikus eszközök listájában, valószínűleg telepítenie kell az eszközhöz egy illesztőprogramot, amely működik a Windows ezen verziójával. Ha a Windows korábbi verziójáról frissített vagy régebbi ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik, lehet, hogy az ujjlenyomat-olvasó működik a Windows rendszerrel, de nem szerepel a Biometrikus eszközök listában. Ebben az esetben megpróbálhatja frissíteni az illesztőprogramot. Ha ujjlenyomat-kezelő szoftvert használ, és el szeretné azt távolítani, hogy újabb verzióra frissítse, győződjön meg róla, hogy ismeri a Windows-jelszót. Újra kell indítania a számítógépet, és ismét be kell jelentkeznie az ujjlenyomat-kezelő szoftver eltávolítása után.

Ha több ujjlenyomat-olvasója van, vagy ha újra cserél egy régit, valószínűleg újra be kell olvasnia és mentenie (más szóval regisztrálnia) kell az ujjlenyomatait ahhoz, hogy használhassa az ujjlenyomat-olvasót a Windows rendszerben. Ez azért van így, mert nem minden ujjlenyomat-olvasó ugyanabban a formátumban menti az ujjlenyomatokat, így az új olvasó nem tudja használni a régebben mentetteket. Hogy felvegye az ujjlenyomatát az ujjlenyomat-olvasóval, a Biometrikus eszközök listában kattintson az Ujjlenyomat használata a Windows rendszerben lehetőségre.

USB Ujjlenyomat olvasó